top of page

Onze visie

Huisartsenpraktijk De Zwaene is een duopraktijk bestaande uit dokter Pepijn Elyn en een huisarts in opleiding (HAIO).


Hierbij streven we naar een goed evenwicht tussen vrije artskeuze en tussen het ‘delen’ van de patiënten. Voor de HAIO is het belangrijk om naast uw acute zorgen ook bij te dragen aan uw chronische opvolging. Voor dokter Pepijn is het dan weer belangrijk dat patiënten die meestal bij de HAIO op bezoek komen, tussendoor ook eens door hem gezien worden om de continuïteit te kunnen blijven garanderen.

DeZwaene-7.jpg

Laagdrempelig

De Zwaene streeft ernaar om laagdrempelig te zijn: voor alle personen (etniciteit, gender, ...), voor uw hulpvragen en op financieel vlak. Aarzel niet om dit bespreekbaar te maken met ons.

Evidence based
medicine

De Zwaene beoogt “evidence based medicine”: kwalitatieve geneeskunde gebaseerd op de huidige wetenschappelijke evidentie en dit in geïnformeerde samenspraak met u als patiënt.

DeZwaene-15.jpg

An apple a day, keeps the doctor away.

We wensen u niet enkel te genezen maar ook gezond te houden. Door preventie en door u te informeren over zelfzorg. An apple a day keeps the doctor away. Maar voeg daar gerust rookstop, geen of gematigd alcoholgebruik en voldoende beweging aan toe. Wij helpen u hier graag mee verder. Zie pagina gezondheid.

Work-life balance

De Zwaene beoogt naast uw zorgen ook haar eigen zorgen. Help ons de work-life balance in evenwicht te houden. Een goede arts is een gezonde arts. Wij zijn er voor u tussen 8 en 19u, buiten deze uren verwijzen we naar de wachtdienst. Binnen deze uren kunt u ons helpen door zo veel mogelijk:

  • zelf online uw afspraken in te plannen.

  • het aanvragen van huisbezoeken te beperken.

  • het aantal hulpvragen per contact te beperken tot wat past binnen de vooropgestelde 20 min.

  • het belmoment te respecteren.

bottom of page