top of page

Videoconsultaties

...

Waarom (arts)?

Rondom en in Brugge wordt het stilaan moeilijk om een vaste huisarts te vinden. Ook in onze praktijk hebben we een relatieve patiëntenstop (enkel nieuwe patiënten toegelaten uit een kleine zone rond de praktijk).

Door videoconsultaties toe te voegen aan ons aanbod, kunnen we mogelijks efficiënter méér patiënten helpen.

- videoconsulaties duren doorgaans geen 20 minuten (wat we wél wensen te blijven uitrekken voor de raadplegingen).

- kleinere aanmeldklachten kunnen van op afstand via video behandeld worden waardoor we in ons kabinet meer ruimte hebben voor wie beter wél langskomt (of niet kan/wil videoconsulteren.

- hopelijk zijn sommigen van jullie hierdoor minder geneigd om gezondheidsklachten op te sparen en vraagt men al sneller voor 1 klacht een (video)consultatie aan zodat dergelijke "monsterconsultaties" onze agenda niet meer doen uitlopen.

- als 1 van de artsen zich niet zo lekker voelt en wenst thuis te blijven kan hij of zij zo toch nog enkele patiënten helpen.

Waarom (patiënt)?

Geen verplaatsing of parkeerplaats nodig.

Extra relevant voor patiënten die meekwamen uit de oude praktijk en daarom vaak wat verder van de praktijk wonen en vaker met de wagen komen.

Kostprijs?

4€, conform de RIZIV conventietarieven

De betaling verloopt via Payconiq of Payconiq compatibele bankapps (o.a. KBC, Belfius en ING).

Hoe?

Stap 1

Boek online uw afspraak, via het reeds gekende kanaal en kies op de agenda van dr. Pepijn het gewenste afspraakmoment. In het volgende scherm, dient u links op uw scherm de optie "VIDEOconsultatie via de Doktr app" te selecteren.

Stap 2

Zorg dat de Doktr app op uw smartphone geïnstalleerd is en dat deze toegang gekregen heeft tot uw camera en microfoon. Inloggen in Doktr gebeurt via itsme (zodat wij zeker zijn dat it's you ;)

Stap 3

Wanneer onze afspraak begint en ik beschikbaar ben, zal ik u contacteren. Wees beschikbaar en zorg dat meldingen aan staan voor de Dokter app.

Stap 4

Het eerste contact gebeurt in een chat van waaruit we vervolgens de videoraadpleging starten.

Aanvullend kan ik tijdens de raadpleging in de chat belangrijke info aan u doorgeven (websites, doseerinformatie, behandelstappen, ...) en zelfs documenten (labo resultaat, verwijsbrief, attest, ...). Alles conform de GDPR privacy wetgeving.

Stap 5

Betaling via Payconiq vanuit de Doktr app.

Stap 6

Na het afsluiten van de videoconsultatie blijft de informatie uit de chat gedurende 24 uur voor u beschikbaar, waarna alles gewist wordt. Doktr houdt nadien géén info bij. Noch persoonsgegevens, noch opnames, noch chatinformatie, noch de gedeelde documenten.

Loopt het toch nog ergens verkeerd? Bekijk de Doktr FAQ of contacteer Doktr mocht je er geen antwoord gevonden hebben.

Download Doktr

Klik hier of scan de QR code

QR Doktr app.png

Aan de slag met itsme

Klik hier

Sms'en op mobiele telefoon
bottom of page